Tzatziki
Beschrijving
Griekse tzatziki is heerlijk als dip, bijgerecht of om gewoon zo op te lepelen. Heerlijk bij souvlaki of serveer het met wat stokbrood
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden
-
Komkommer raspen
Rasp de komkommer met schil in reepjes met een grove rasp.
Vang de geraspte komkommer op in een vergiet, strooi er wat zout over en laat uitlekken in de gootsteen. Na een kwartier is het meeste vocht er wel uitgelopen, de rest "pers" je uit door met de achterkant van een lepel op de komkommer te drukken.
Bereiden
-
Meng de ingrediënten
Schep de Griekse yoghurt in een schaaltje en doe hier de gedroogde dille, gedroogde peterselie, citroensap en olijfolie bij.
Pel de teentjes knoflook en pers deze uit en voeg toe aan de Griekse yoghurt.
Breng op smaak met flink wat peper en meng alles goed door elkaar met de garde.
Zout is niet nodig omdat je dit al aan de komkommer hebt toegevoegd.Als alles goed gemengd is, roer je met een lepel de komkommer erdoor. De tzatziki kan meteen geserveerd worden.